4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Focaccia-toast met erwtenhummus en sardine

Focaccia-toast met erwtenhummus en sardine

ingrediënten


30 min
4 personen
1 focaccia

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes sardinefilets

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin de doperwten 1 minuut. Giet af en spoel af met koud water. Schep met de knoflook, 1 eetlepel citroensap, de olijfolie en het vruchtvlees van de avocado in een mengbeker en pureer grof met een staafmixer. Breng op smaak met zout en chilipeper.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de peterselie en de rest van het citroensap door elkaar in een diep bord, maal wat peper erover en wentel de sardinefilets erdoor.
  • 3 Bak de focaccia af volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen tot lauwwarm. Snijd de focaccia in repen en beleg met een schep erwtenhummus en een sardinefilet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 17 gram