4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Focaccia al pommodori Barese

Focaccia al pommodori Barese

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

50 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

400 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 snufje zeezout
2 theelepels zeezout

dit product is niet beschikbaar

7 gram gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

25 gram verse gist
400 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

1 lage ovenschaal

  • 1 Doe de bloem in een grote kom. Los de gist op in een deel van 300 milliliter lauwwarm water en voeg toe aan de bloem. Meng goed door elkaar.
  • 2 Voeg het zeezout, ook opgelost in water, en de rest van het water toe. Meng, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en meng verder tot een zacht en plakkerig deeg. Bedek de kom met vershoudfolie en laat het deeg 1,5-2 uur op een warme plek rijzen.
  • 3 Gebruik een beetje olijfolie op je vingers om plakken te voorkomen en verdeel het deeg over de bodem van de ingevette ovenschaal. Zorg ervoor dat het deeg dun is.
  • 4 Verdeel de tomaten over het deeg en druk ze aan. Voeg de olijven toe en druk ze iets in het deeg. Sprenkel er een flink straaltje olijfolie over en breng op smaak met oregano en een beetje grof gemalen zeezout.
  • 5 Laat de focaccia circa 30 minuten op een warme plek rijzen.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de focaccia in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Serveer de focaccia met rucola of sla met mozzarella, mortadella of parmaham.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 14 gram