6 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Flensjes gevuld met rauwe ham, kaas en ananas

Flensjes gevuld met rauwe ham, kaas en ananas

ingrediënten


25 min
6 personen
1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram ananassen

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

200 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ham, peper en ananas 3 minuten. Houd apart.
  • 2 Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Giet hierin een dun laagje beslag en draai met de pan zodat de hele bodem bedekt is. Bak circa 2 minuten op middelhoge stand, keer het flensje om en bak nog 1 minuut.
  • 3 Verdeel wat van het hammengsel over de helft van het flensje en bestrooi met kaas. Vouw het flensje dicht en leg het op een warme schaal. Bak verder tot alles op is en bestrooi de flensjes met peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 28 gram