4 personen
uitdagend
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht

Flan Maria

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

10 biscuits

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

keukenmachine

  • 1 Zet de ovenschaaltjes in een grote ovenschaal. Verwarm de suiker in een steelpan tot deze is gesmolten en goudbruin is. Verdeel deze karamel over de schaaltjes en laat afkoelen.
  • 2 Maal de biscuitjes in een keukenmachine tot fijn poeder. Verwarm de oven voor op 160ºC. Klop de eieren los met de suiker en vanillesuiker en voeg dan de gecondenseerde melk en volle melk toe. Klop als laatste 4 eetlepels van de biscuitpoeder door de crème.
  • 3 Vul de karamelschaaltjes met dit mengsel en giet dan een laagje kokend water in de ovenschaal. Bak de flan zo au bain-marie 50-60 minuten in de oven.
  • 4 Neem de schaaltjes uit de ovenschaal en laat helemaal afkoelen. Smelt de boter. Meng de rest van de koekkruimels met de cacao en gesmolten boter. Verdeel dit over de flans en laat in de koelkast minimaal 1 uur opstijven. Doop de schaaltjes heel kort in heet water en stort de flans op bordjes.

wijnadvies

Dit recept wordt nog lekkerder in combinatie met een gekoeld (10-12ºC) glas Tawny Port.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 13 gram