2 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Flammkuchen met tomaatjes en basilicumcreme fraiche

Flammkuchen met tomaatjes en basilicumcreme fraiche

ingrediënten


20 min
2 personen
1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

zak rucola

dit product is niet beschikbaar

200 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

300 gram tomatenmix
50 gram Melkan Goudse jong belegen

dit product is niet beschikbaar

1 beker crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

3 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rol flammkuchendeeg

benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg op het bakpapier af en leg op de bakplaat. Pers de knoflook. Snijd de helft van de basilicumblaadjes fijn. Meng de knoflook met de fijngesneden basilicum en zout en peper naar smaak door de crème fraîche.
  • 2 Verdeel de basilicumcrème over de deegbodem. Bestrooi met de kaas en verdeel er de tomaatjes over. Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 12-15 min. goudbruin en gaar.
  • 3 Kook intussen de broccoli in water met zout in ca. 6 min. beetgaar. Giet de broccoliroosjes af en spoel ze direct onder stromend water koud. Laat goed uitlekken.
  • 4 Meng de broccoli met de rucola, de olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak.
  • 5 Leg de flammkuchen op een schaal. Bestrooi met de resterende basilicumblaadjes en serveer met de broccoli-rucolasalade.

bereidingstip

Flammkuchen over? Een puntje flammkuchen op kamertemperatuur is ook heerlijk als lunch. Bestrooi eventueel met een restje rucola.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 848 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 21 gram