4 personen
gemiddeld
35 min.
voorgerecht
home recepten Filodeeg en geroosterde aubergine met pistachedukkah

Filodeeg en geroosterde aubergine met pistachedukkah

ingrediënten


35 min
4 personen
olie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

1 pak filodeeg

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

200 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderzaad
1 eetlepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

150 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

keukenmachine

grillpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de pistachenoten met de sesam en specerijen en spreid ze uit op een bakplaat. Rooster circa 10 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 2 Maal de pistachenoten met een snuf grof zout in een keukenmachine tot grove kruimels. Laat afkoelen en dek af tot later gebruik.
  • 3 Roer de yoghurt los met de feta, oregano en knoflook. Breng eventueel op smaak met versgemalen (chili)peper. Dek af en bewaar tot later gebruik in de koelkast.
  • 4 Laat het filodeeg ontdooien in de plastic verpakking (om uitdrogen te voorkomen).
  • 5 Verhit een grillpan. Bestrijk de plakken aubergine aan beide kanten met olie en gril ze aan beide kanten mooi bruin en gaar.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200°C. Spreid een vel filodeeg uit op een stuk bakpapier. Bestrijk met boter en bestrooi met wat tijm. Vervolg zo met de andere deegvellen, bestrijk steeds met boter en tijm en leg het deeg op elkaar.
  • 7 Bestrijk het bovenste deegvel met boter, snijd het vel in 4 gelijke stukken en snijd deze stukken diagonaal door. Je hebt nu 8 driehoeken. Bak ze in circa 10 minuten goudbruin en krokant in de oven.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 21 gram