4 personen
gemiddeld
35 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Filo-kaasrolletjes met chilisaus

Filo-kaasrolletjes met chilisaus

ingrediënten


35 min
4 personen
1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

4 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Mix in een blender de azijn, suiker, gember, rode peper en knoflook met 100 ml water (het mengsel hoeft niet helemaal glad te zijn). Verwarm dit mengsel circa 5 minuten in een steelpannetje.
  • 2 Roer de maizena los met 2 theelepels water, voeg toe aan het chilimengsel en laat 5 minuten inkoken tot een stroperige saus. Laat de chilisaus afkoelen in de koelkast.
  • 3 Leg de vellen filodeeg op het werkvlak en snijd ze diagonaal in vieren. Leg op het brede deel van elk vel deeg een reepje kaas.
  • 4 Rol vanaf waar de kaas ligt het deeg half op. Vouw dan de punten aan de zijkant naar binnen en rol verder op.
  • 5 Verhit een laagje zonnebloemolie in een pan tot 180ºC en frituur de rolletjes circa 2 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct met de zelfgemaakte chilisaus.

bereidingstip

Houd je chilisaus over? Deze is nog ongeveer 1 week houdbaar in een luchtdicht bakje.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Blijf bij dit recept in Chileense sferen met Viña Maipo Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 11 gram