4 personen
gemiddeld
45 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
home recepten Falafel met tomatensalsa

Falafel met tomatensalsa

ingrediënten


45 min
4 personen
1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paneermeel
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng de ingrediënten voor de tomatensalsa en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de ver- pakking.
  • 2 Verhit een laag zonnebloemolie in een koekenpan tot 175°C en frituur hierin de falafelballetjes in 2-3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Serveer de falafel met tomatensalsa in een pitabroodje.

bereidingstip

Maak dit recept ook eens wat hüttenkäse of Griekse yoghurt gemengd met een geperst teentje knoflook erbij.

wijnadvies

De smaak van koriander gaat goed met een sauvignon blanc, bijvoorbeeld Poppy uit Marlborough.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 12 gram