6 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Falafel met quinoa en pompoen

Falafel met quinoa en pompoen

ingrediënten


40 min
6 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sesampasta
6 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sesampasta
1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

600 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

40 gram waterkers
2 bakjes tuinkers

dit product is niet beschikbaar

6 blaadjes ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

250 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kleine flespompoen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de pompoen in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Rooster de pompoen circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • 2 Bereid intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Meng alle ingrediënten voor de dressing met 6 eetlepels water. Voeg nog een scheutje water toe als de dressing te dik is. Breng op smaak met zout en peper en zet de dressing in de koelkast.
  • 4 Maal de ingrediënten voor de falafel met 2 eetlepels verse koriander en 2 eetlepels verse peterselie, zout en peper in een keukenmachine tot een glad mengsel. Vorm van het mengsel balletjes zo groot als een walnoot.
  • 5 Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de falafelballetjes in circa 5 minuten goudgeel en knapperig.
  • 6 Leg een slablad met eventueel wat waterkers erin op borden. Schep er wat quinoa en pompoen op. Verdeel de falafel erover.
  • 7 Bestrooi met de overige koriander en peterselie. Schep er wat yoghurtdressing op en garneer met partjes limoen.

bereidingstip

Als je geen tahin kunt vinden, maak deze sesampasta dan zelf. Rooster sesamzaadjes goudbruin en maal ze in een vijzel met een scheutje olijfolie fijn tot een pasta. Breng op smaak met zout en citroensap.Vervang de quinoa door couscous.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 18 gram