4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Eton mess met aardbeien

Eton mess met aardbeien

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

450 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

120 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

keukenmachine

  • 1 Maal een derde van de aardbeien in de keukenmachine tot een aardbeiencoulis. Klop in een grote kom de slagroom met de poedersuiker luchtig.
  • 2 Hak tweederde van de meringues grof en meng ze door de aardbeiencoulis. Schep in diepe borden, schaaltjes of glazen. Schep de slagroom erop. Hak de rest van de meringues fijn en strooi erover. Garneer met de overige aardbeien.

bereidingstip

Sneller klaar met dit recept? Gebruik kant-en-klare meringues of maak de schuimpjes van tevoren en bewaar ze in een afsluitbare trommel.

wijnadvies

Met Eton mess als toetje kan er natuurlijk niets meer misgaan. Nog lekkerder met een glas Gran Espanoso Cava Demi-Sec.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 5 gram