gemiddeld
25 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Espresso-walnoot slices

Espresso-walnoot slices

ingrediënten


25 min
100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

60 milliliter espressokoffie

dit product is niet beschikbaar

150 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

400 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter espressokoffie

dit product is niet beschikbaar

1 blik gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar

175 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram volkoren biscuitjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verkruimel de biscuitjes grof in een keukenmachine. Smelt de boter en roer de gecondenseerde melk en espresso erdoor tot een soort karamel ontstaat.
  • 2 Meng de koekkruimels en de walnoten door het koffiemengsel en verdeel over de bakplaat. Strijk deze bodem met de achterkant van een vochtige lepel glad en druk goed aan.
  • 3 Zet in de koelkast om op te stijven. Klop intussen voor het glazuur de roomkaas glad en voeg de poedersuiker geleidelijk toe.
  • 4 Giet de espresso erbij en meng goed. Verdeel het koffieglazuur over de bodem en bestrooi met de walnoten. Zet de bakplaat met de koek circa 8 uur in de koelkast.
  • 5 Snijd er plakken of repen van en serveer met een kop koffie.

bereidingstip

Vervang de gecondenseerde melk door volle koffiemelk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 9 gram