4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Entrecote met jerksaus en gegrilde mais

Entrecote met jerksaus en gegrilde mais

ingrediënten


25 min
4 personen
2 maiskolven

dit product is niet beschikbaar

4 entrecotes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel zwarte peper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 barbecuespiesen

  • 1 Schep de specerijen, basterdsuiker, honing, tijm, sjalot, knoflook, gember, olie en limoensap in een hoge mengbeker en pureer met een staafmixer.
  • 2 Bestrijk de entrecotes met 1 theelepel van deze jerksaus en bestrooi met zout en peper.
  • 3 Laat het vlees circa 10 minuten marineren.
  • 4 Kook intussen de stukken mais in circa 5 minuten beetgaar.
  • 5 Kook intussen de stukken mais in circa 5 minuten beetgaar. Bestrijk de mais met een beetje jerksaus en rooster de stukken in een grillpan of op een barbecue rondom bruin.
  • 6 Steek een prikker in een uiteinde van elk stuk mais.
  • 7 Gril de entrecotes op de barbecue 2-3 minuten per kant.
  • 8 Serveer de steaks met de mais en extra saus.
  • 9 Lekker met ananassalsa.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 43 gram