4 personen
uitdagend
20 min.
tussendoortje, bijgerecht
home recepten Empanadabroodjes gevuld met zoet gehakt

Empanadabroodjes gevuld met zoet gehakt

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

400 gram kant-en-klaar pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel blanke rozijn
2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

200 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot in circa 5 minuten goudbruin en zacht. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • 2 Roer de gembersiroop en ketjap erdoor en laat op hoge stand even inkoken. Schep de rozijnen erdoor, breng op smaak met zout en peper en laat het geheel in een kom afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het pizzadeeg goed uit en snijd er met behulp van een schoteltje rondjes uit.
  • 4 Leg op elk rondje een bergje gehakt en bestrijk de randen met een kwastje water. Vouw de rondjes dubbel en druk de randjes goed vast.
  • 5 Leg de flapjes op de bakplaat en bestrijk ze met de melk. Bak de empanada's in circa 20 minuten gaar en goudbruin.

wijnadvies

Deze Zuid-Amerikaanse specialiteit verlangt buurtgenootjes aan tafel. Rode Argentijnse Tango Duo rood of Landenwijn Chili.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate