4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Empanada’s met pittige tomatensaus

Empanada’s met pittige tomatensaus

ingrediënten


20 min
4 personen
bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

10 plakken hartigetaartdeeg
25 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

250 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

eetlepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie en bak hierin de rode ui, knoflook, tomatenpuree, kaneelpoeder, paprikapoeder, versgemalen peper, zout, rundergehakt en pure chocolade. Laat deze vulling iets afkoelen.
  • 2 Snijd met een uitsteekvorm (Ø 8-10 cm) of een glas rondjes uit het deeg. Schep midden op elk rondje wat vulling en bestrijk de randen met geklutst ei.
  • 3 Vouw het deeg tot een halve maan en druk de randen op elkaar. Bestrijk de bovenkanten met ei en bak op een ingevette bakplaat 15-17 minuten.
  • 4 Meng de rode peper en koriander door de gezeefde tomaten en breng op smaak met zout. Serveer met een pittige tomatensaus bij de empenada's.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 23 gram