4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht, brunch, voorgerecht, klein gerecht/amuse
home recepten Eierdopje zalm-amuse

Eierdopje zalm-amuse

ingrediënten


20 min
4 personen
4 bladeren ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

4 plakken gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels krabvlees

benodigdheden

4 eierdopjes

  • 1 Druk het vocht goed uit het krabvlees.
  • 2 Pel het ei en neem de dooier eruit. Prak de dooier met de mayonaise en hak het eiwit fijn.
  • 3 Vermeng het krabvlees met het eigeel en -wit en de bosui, en breng op smaak met peper. Vorm 4 balletjes en rol deze in een plakje zalm.
  • 4 Vul de eierdopjes met wat slareepjes en leg hierop een zalmpakketje. Serveer direct.

wijnadvies

Heerlijk met een Koopmanskloof Fairtrade Chardonnay. Ook de Stoney Creek Chardonnay Sémillon smaakt top bij de eierdop. En wie deze amuse wil opfrissen, kiest Indomita Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 10 gram