4 personen
eenvoudig
30 min.
klein gerecht, brunch, tussengerecht, ontbijt
home recepten Ei in 't pannetje

Ei in 't pannetje

ingrediënten


30 min
4 personen
100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dragon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse kervel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 140°C.
  • 2 Meng de helft van de kruiden door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep dit mengsel in de ovenschaaltjes of kleine eenpersoons pannetjes.
  • 4 Breek steeds 1 ei boven een kommetje en laat het in een ovenschaaltje glijden. Dek af met een stukje bakpapier en zet de eieren 15-20 minuten in het midden van de oven.
  • 5 Breng de kookroom met de rest van de kruiden tegen de kook aan. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Neem de eieren uit de oven en giet de kruidenroom om de dooiers heen. Lekker met repen geroosterd brood.

bereidingstip

Voeg aan de kookroom 1 eetlepel geraspte belegen kaas toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 9 gram