4 personen
uitdagend
35 min.
lunch, brunch, ontbijt
home recepten Eggs benedict met gerookte zalm en bearnaisesaus

Eggs benedict met gerookte zalm en bearnaisesaus

ingrediënten


35 min
4 personen
1 theelepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

2 takjes dragon

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

4 plakken witbrood
4 briochebroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng voor de saus een pan met water aan de kook en zet een kom op de pan, zonder dat deze het water raakt (au bain-marie). Voeg de eidooiers, wijn en wijnazijn toe aan de kom. Klop circa 5 minuten.
  • 2 Zet de warmtebron lager en voeg de boter blokje voor blokje toe. Roer goed door. Breng op smaak met zout, peper en de helft van de dragon.
  • 3 Breng een grote pan met water en de azijn aan de kook. Laat het water heel zachtjes koken. Breek per keer 2 eieren in het water en pocheer circa 3 minuten. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan.
  • 4 Rooster het brood. Verdeel de zalm erover en leg een gepocheerd ei erop. Besprenkel met de lauwwarme saus en bestrooi met de overige dragon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 755 kcal
vet 65 gram
verzadigd vet 37 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 23 gram