4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht

Eggnog

ingrediënten


20 min
4 personen
witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel whisky
1 eetlepel rum
1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

4 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

80 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de melk met de helft van de slagroom en alle basterdsuiker tegen de kook aan en roer tot de suiker is opgelost.
  • 2 Klop de eidooiers goed los met het eiwit. Klop de suikerroom langzaam door het ei tot alles goed is vermengd en giet terug in de pan. Roer op de laagste stand een paar minuten door tot de room licht gebonden is. De room is dik genoeg als je een streep die niet meer dichtloopt kunt trekken over de lepel.
  • 3 Giet een beetje rum of whisky in hoge glazen en schenk de warme room erop.
  • 4 Klop de rest van de slagroom stijf met de vanillesuiker en verdeel over de eierpunch. Bestrooi naar smaak met wat nootmuskaat en chocolade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 9 gram