4 personen
uitdagend
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Eendenborst met bosvruchtensaus

Eendenborst met bosvruchtensaus

ingrediënten


20 min
4 personen
aardappelzetmeel

dit product is niet beschikbaar

allesbinder

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter wildfond
150 milliliter gevogeltefond
4 eendenborstfilets

  • 1 Snijd de velkant van de eendenborstfilets met een scherp mes kruiselings in tot op het vlees.
  • 2 Bak de eendenborstfilets zonder toevoeging van boter of olie op de velkant in een droge hete koekenpan in 7 minuten krokant. Keer het vlees om en bak nog 2 minuten zodat de filets goudbruin zijn. Ze zijn dan van binnen rosé.
  • 3 Schep ze uit de pan, bestrooi ze met peper en zout en houd ze warm.
  • 4 Schep 2/3 deel van het vet uit de pan en voeg bij de rest van het bakvet de fond en de rode wijn. Kook de jus 3 minuten in.
  • 5 Roer de bosvruchtenjam erdoor en klop er koude klontjes boter door zodat de saus licht bindt. Bind de saus eventueel met allesbinder of aangelengd aardappelmeel.
  • 6 Snijd de eendenborstfilets in dunne plakken en serveer deze met de saus op de warme borden.

bereidingstip

Serveersuggestie:Geef er aardappelpuree en rode kool of stoofpeertjes bij.

wijnadvies

Schenk een rode Valdepeñas Crianza, of een Bordeaux, Fronsac, Saint-Emilion, Lalande-de-Pomerol (16-18ºC) en veel rode Bourgognes (14-16ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 20 gram