- 1 Snijd de velkant van de eendenborstfilets met een scherp mes kruiselings in tot op het vlees.
- 2 Bak de eendenborstfilets zonder toevoeging van boter of olie op de velkant in een droge hete koekenpan in 7 minuten krokant. Keer het vlees om en bak nog 2 minuten zodat de filets goudbruin zijn. Ze zijn dan van binnen rosé.
- 3 Schep ze uit de pan, bestrooi ze met peper en zout en houd ze warm.
- 4 Schep 2/3 deel van het vet uit de pan en voeg bij de rest van het bakvet de fond en de rode wijn. Kook de jus 3 minuten in.
- 5 Roer de bosvruchtenjam erdoor en klop er koude klontjes boter door zodat de saus licht bindt. Bind de saus eventueel met allesbinder of aangelengd aardappelmeel.
- 6 Snijd de eendenborstfilets in dunne plakken en serveer deze met de saus op de warme borden.
bereidingstip
Serveersuggestie:Geef er aardappelpuree en rode kool of stoofpeertjes bij.
wijnadvies
Schenk een rode Valdepeñas Crianza, of een Bordeaux, Fronsac, Saint-Emilion, Lalande-de-Pomerol (16-18ºC) en veel rode Bourgognes (14-16ºC).