mixer
bakpapier
vershoudfolie
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
mixer
bakpapier
vershoudfolie
bereiden
bereidingstip
Garneer de taart rondom met schotsen van chocolade. Smelt 200 gram pure chocolade au bain-marie. Neem de kom van de warmtebron en roer nog 100 gram pure chocolade in stukjes erdoor. Roer tot alle chocolade is gesmolten en laat een beetje afkoelen. Strijk deze chocolade dun uit over een stuk bakpapier op een snijplank en laat weer hard worden. Snijd of steek in schotsen met een warm mes of breek in stukken. Dit kan ook met witte chocolade voor witte schotsen.. Maak een witte chocovulling. Verwarm 50 ml slagroom tot het kookpunt. Neem van de warmtebron en roer 100 gram gehakte witte chocolade erdoor tot alle chocolade is gesmolten. Laat al roerend afkoelen. Klop intussen met de mixer 200 gram mascarpone los op de laagste stand. Giet de chocoladesaus al kloppend erbij tot een glad mengsel. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast.. Maak een frambozenvulling. Verwarm 50 ml slagroom tot het kookpunt. Neem van de warmtebron en roer 80 gram gehakte witte chocolade erdoor tot alle chocolade is gesmolten. Laat al roerend afkoelen. Klop intussen met de mixer 200 gram mascarpone met 80 gram (diepvries) frambozen los op de laagste stand. Giet de chocoladesaus al kloppend erbij tot een gemarmerd mengsel. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Ook lekker met een handje extra frambozen erdoor.. Verwarm voor wit chocoglazuur 100 gram boter, 100 gram poedersuiker en 4 eetlepels slagroom in een (steel)pan tot de boter is gesmolten. Neem van de warmtebron en roer met een garde 200 gram fijngehakte witte chocolade erdoor tot alle klontjes verdwenen zijn. Laat al roerend afkoelen tot lauwwarm.. Maak een marmereffect. Meng een klein beetje van het witte chocoladeglazuur met een paar druppels gepureerde frambozen. Neem een schone kwast en ‘schilder’ met de roze glazuur over de witte heen nadat deze is opgedroogd. Laat het roze glazuur ook 30 minuten opstijven. Dit kan ook met wit en bruin chocoglazuur.. Decoreer de taart met marsepeinen kerstbomen. Rol een stuk groene marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkvlak. Steek of snijd kerstboompjes eruit van circa 10 cm hoog. Plak de kerstboompjes tegen de zijkant van de taart aan met behulp van een druppeltje glazuur.. Wil je spikkels aan de zijkant? Doe de spikkels op het glazuur voordat je de taart in de koelkast zet, wanneer het glazuur nog zacht is.. Wil je een hoge taart maken dan heb je 2-3 roombotercakes nodig.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 1045 kcal |
vet | 72 gram |
verzadigd vet | 45 gram |
koolhydraten | 82 gram |
eiwit | 13 gram |
WEB01-SPAR-PU