4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, brunch, hoofdgerecht
home recepten Duitse vleeswarenschotel met wittekoolsalade

Duitse vleeswarenschotel met wittekoolsalade

ingrediënten


20 min
4 personen
12 sneeën Duitse roggebroden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

150 gram volle yoghurt
150 gram milde kwark

dit product is niet beschikbaar

100 gram rosbief

dit product is niet beschikbaar

100 gram schwarzwalder schinken

dit product is niet beschikbaar

100 gram Elzasser cervelaatworst

dit product is niet beschikbaar

100 gram grillworst

dit product is niet beschikbaar

200 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte kool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Begin met de koolsalade. Giet in een vergiet kokend water over de kool en spoel na met koud water.
  • 2 Meng de de appel, de komijn, de crème fraîche en peper en zout door de kool.
  • 3 Leg de vleeswaren op een schaal. Meng de kwark met mierikswortel, zout en peper.
  • 4 Serveer de vleeswaren met mierikswortelcrème, roggebrood en de koolsalade.

bereidingstip

Vervang witte kool door zuurkool.

wijnadvies

Heerlijk met niet al te zware wijnen; wit, rosé en rood. Arthur Metz Pinot Blanc of Lizard Pinot Grigio als wit. Wie rosé wil schenken, gaat genieten met Qué; Mas en Jean Sablenay. En Beaujolais Villages en Bourgogne Pinot Noir zijn de ware bij de vleeswaren. Niet vergeten dit lichte rood ook licht te koelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 36 gram