4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Drumsticks met kerrie-amandelsaus

Drumsticks met kerrie-amandelsaus

ingrediënten


45 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

30 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

35 gram boter

dit product is niet beschikbaar

8 drumsticks

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de boter en de olie in een pan en bak de drumsticks rondom goudbruin.
  • 2 Voeg de sjalotjes en kerriepoeder toe en bak nog 20 minuten. Neem de drumsticks uit de pan en houd ze warm.
  • 3 Bestrooi de sjalotjes met de bloem en giet de bouillon er, al roerend, in gedeelten bij. Laat 2 minuten koken.
  • 4 Rooster intussen de amandelen lichtbruin in een droge hete koekenpan.
  • 5 Meng de crème fraîche door de saus. Serveer de kip met de saus en bestrooi met de amandelen en peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 30 gram