8 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Druiventaart

Druiventaart

ingrediënten


40 min
8 personen
eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 snufje zout

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte druiven

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Haal de druiven van de tros. Smeer bodem en zijkanten van de taartvorm met een middellijn van 20-22 cm in met boter.
  • 2 Doe de bloem, suiker en een snufje zout in een kom. Voeg de in blokjes gesneden boter toe Snijd de boter met behulp van twee messen door de bloem.
  • 3 Kneed het deeg snel tot een samenhangende deegbal. Leg de deegbal, afgedekt met folie, een uur in de koelkast.
  • 4 Rol de deegbal uit tot een dunne ronde lap die groot genoeg is om bodem en zijkanten van de vorm te bedekken. Leg het in de vorm en bestrooi de bodem met paneermeel.
  • 5 Maak van het deeg dat overblijft dunne lange slierten en druk die plat. Leg de druiven en amandelen in de vorm.
  • 6 Garneer de taart met deegslierten die met losgeklopt ei worden bestreken. Bak de druiventaart in ongeveer 45 minuten gaar.
  • 7 Verwijder de vorm en laat de taart afkoelen. Bestrooi de taart met poedersuiker en snijd hem in punten.

wijnadvies

Wat past mooier bij een druiventaart dan een glaasje fijnzoete muskaatwijn? Een Muscat de Beaumes-de-Venise, een Muscat de Rivesaltes of een Spaanse Moscatel (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 5 gram