4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Drie-in-de-pan met wortel, prei en citroenmayonaise

Drie-in-de-pan met wortel, prei en citroenmayonaise

ingrediënten


20 min
4 personen
100 milliliter mayonaise
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

150 gram bospenen

dit product is niet beschikbaar

150 gram waspenen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerrie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het kerriepoeder door de bloem. Kluts de eieren en voeg de melk toe.
  • 2 Voeg dit mengsel in een straaltje bij de bloem en klop er een glad beslag van.
  • 3 Schep de wortel en de prei erdoor.
  • 4 Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en schep er bergjes beslag in. Bak ze en keer ze als de onderkant goudbruin en de bovenkant bijna droog is. Bak de tweede kant ook goudbruin. Houd ze warm.
  • 5 Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht.
  • 6 Meng rasp en sap door de mayonaise en schep de peterselie of bieslook erdoor. Serveer de mayonaise bij de drie-in-de-pan.

bereidingstip

Lekker met sla en gebakken aardappelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 14 gram