4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Dawood basha

Dawood basha

ingrediënten


30 min
4 personen
4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

mespunt kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

mespunt nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

600 gram lamsgehakt
600 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het gehakt met de ui, peterselie en specerijen. Maal nog wat fijner in een keukenmachine en voeg al draaiend 1 eetlepel ijskoud water toe. Laat het gehaktmengsel circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • 2 Vorm er met vochtige handen 12 kleine balletjes van. Schep de pijnboompitten op een bord en rol de balletjes erdoorheen. Ze mogen hierdoor wat langwerpig worden.
  • 3 Verhit de olie en bak hierin de gehaktballetjes op middelhoge stand om en om bruin.
  • 4 Neem ze uit de pan en leg de tomaten met het snijvlak in het bakvet. Bak de tomaten 1 minuut en keer dan om. Bestrooi met zout en peper.
  • 5 Leg de balletjes ertussen en laat alles met het deksel op de pan nog circa 10 minuten stoven.
  • 6 Lekker met rijst en linzen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 32 gram