4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Dadel-vijgenreep met amandelen

Dadel-vijgenreep met amandelen

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels appelstroop

dit product is niet beschikbaar

50 gram muesli

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde vijgen

dit product is niet beschikbaar

150 gram dadels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

bakplaat met bakpapier

  • 1 Laat de dadels en vijgen wellen in heet water. Giet af en maal in een keukenmachine tot een kleverige pasta. Voeg de amandelen en muesli toe.
  • 2 Verwarm de appelstroop met de pindakaas tot een gladde saus. Giet dit bij de dadel-notenpasta en mix kort door elkaar.
  • 3 Smeer het mengsel uit over een stuk bakpapier in een laag van circa 1,5 cm dik. Bestrooi met de pistachenoten.
  • 4 Laat afgedekt in de koelkast in circa 30 minuten stevig worden. Snijd de koek in repen.

bereidingstip

Dip een uiteinde van de repen in gesmolten witte of pure chocolade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 13 gram