- 1 Dep de kipfilet droog met keukenpapier. Verhit een wok droog voor. Roerbak in de olie de ui en kipfilet hierin in 3-4 minuten goudbruin.
- 2 Voeg de knoflook toe, strooi het kerriepoeder erover en roerbak 1 minuut. Strooi de bloem erover en roerbak weer 1 minuut.
- 3 Roer de helft van de drinkyoghurt erbij en breng de saus aan de kook. Voeg de rest van de drinkyoghurt toe, roer de kokos en gembersiroop (of het gemberpoeder) erbij en breng de kerriesaus aan de kook.
- 4 Schep de spruitjes en winterwortel in de wok, roer om en dek de wok af. Stoof, op laag vuur, kip en groentes gaar in 10 minuten. Roer de peterselie erbij en serveer direct.
bereidingstip
Geef er rijst bij, bij voorkeur pandanrijst of basmatirijst. . Maak timbaaltjes van de rijst: spoel een klein kommetje om met koud water, schep de gare rijst er in en duw het aan. Stort de rijst op een bord tot een mooi bolletje.
wijnadvies
Niet ingewikkeld doen, schenk hier een droge, dorstlessende begeleider, een Elzasser edelzwicker, een lekkere witte huiswijn of misschien een Zuid-Afrikaanse rosé pinotage voor de durfallen...