gemiddeld
10 min.
ontbijt
home recepten Crunchy banana-chocolate chip granola

Crunchy banana-chocolate chip granola

ingrediënten


10 min
50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

50 gram pompoenpitten
200 gram havermout

dit product is niet beschikbaar

2 bananen

dit product is niet beschikbaar

75 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

75 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Hak de amandelen en hazelnoten grof.
  • 2 Prak de bananen met een vork. Voeg de havermout, amandelen, hazelnoten, pompoenpitten en zonnebloempitten toe aan de banaan.
  • 3 Schenk de olie en honing erover, voeg de cacao toe en meng goed. Verdeel het granolamengsel over de bakplaat. Bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin en knapperig.
  • 4 Hak intussen de chocolade in stukjes en roer deze door de warme granola. Lekker met melk, yoghurt of kwark.

bereidingstip

Laat de granola helemaal afkoelen en schep vervolgens in een goed afgesloten pot. Je kunt de granola dan zo’n twee weken bewaren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 3365 kcal
vet 200 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 286 gram
eiwit 84 gram