4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Crumble van kastanjechampignons

Crumble van kastanjechampignons

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

500 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Begin met de crumble. Meng daarvoor alle benodigde ingrediënten met de hand tot een kruimelig deeg en zet dit even in de koelkast.
  • 2 Kruis de tomaatjes in of halveer de trostomaten. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui 1-2 minuten. Voeg de tomaten toe en bak ze 2-3 minuten. Schep ze uit de pan in een lage ovenschaal.
  • 3 Verwarm de ovengrill voor. Voeg de rest van de olijfolie toe en bak hierin de kastanjechampignons circa 2 minuten op een hoge stand.
  • 4 Bestrooi met de kruiden, zout en peper en verdeel ze over de tomaten. Bestrooi met de crumble.
  • 5 Zet het gerecht circa 10 minuten niet te dicht onder de ovengrill totdat het goudbruin is.
  • 6 Lekker met een tomaten-venkelsalade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 820 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 22 gram