4 personen
gemiddeld
50 min.
tussendoortje, nagerecht

Crostoli

ingrediënten


50 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

30 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

350 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

deegroller

uitsteekvormpje

keukenpapier

  • 1 Kneed 350 gram bloem met de eieren en het sinaasappelsap tot een kruimelig deeg.
  • 2 Voeg de citroenrasp, boter, suiker en vanillesuiker toe.
  • 3 Kneed verder tot een glad deeg.
  • 4 Dek het deeg af met folie en laat afgedekt circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 5 Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het pastadeeg zo dun mogelijk uit.
  • 6 Snijd of steek kleine driehoeken, cirkels, repen of andere vormpjes uit het deeg.
  • 7 Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • 8 Frituur de deegvormpjes licht goudbruin en laat daarna uitlekken op keukenpapier.
  • 9 Laat afkoelen tot lauwwarm en bestrooi de crostoli met poedersuiker.

bereidingstip

Serveer de crostoli als koekje bij de koffie of met een Italiaanse likeur.. Ook lekker als dessert met opgeklopte en gezoete ricotta en vers fruit erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 15 gram