eenvoudig
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Crostini met mosselen en rucolapesto

Crostini met mosselen en rucolapesto

ingrediënten


25 min
3 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

6 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bladselderij

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram mossel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak de mosselen schoon. Kook ze in de wijn met de bladselderij en peper circa 6 minuten of totdat ze open zijn. Haal ze uit de schelpen.
  • 2 Pureer voor de rucolapesto de rucola met knoflook en pijnboompitten. Giet er in een straaltje de olijfolie bij en meng de Parmezaanse kaas erdoor.
  • 3 Bestrijk het stokbrood met olijfolie en rooster het onder een ovengrill of in een hete grillpan.
  • 4 Verdeel de rucolapesto erover en leg de mosselen met de tomatenreepjes erop.

bereidingstip

Vervang de tomatenreepjes door plakjes olijven.. De rucolapesto en mosselen zijn ook lekker als vulling in kleine pitabroodjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 7 gram