- 1 Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant af. Kook ze met zout in 8-10 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze goed uitlekken.
- 2 Rooster de sneetjes brood in een broodrooster, hete grillpan of onder een hete ovengrill goudbruin.
- 3 Bestrijk ze met olijfolie gemengd met knoflook. Verdeel hierover rucola of veldsla.
- 4 Halveer de asperges en leg ze, met de koppen naar één kant, op de sneetjes brood. Maal er peper over en leg er kaaskrullen op.
bereidingstip
Bestrijk de sneetjes brood eens met gepureerde tomaat waaraan knoflook en een vleugje cayennepeper is toegevoegd.. Druppel een beetje balsamicoazijn over de asperges. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.