4 personen
gemiddeld
30 min.
ontbijt
home recepten Croissants met zelfgemaakte vanille-abrikozenjam

Croissants met zelfgemaakte vanille-abrikozenjam

ingrediënten


30 min
4 personen
4 croissants

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

750 gram geleisuiker

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram abrikoos

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 schone jampotten

  • 1 Meng de abrikozen met de geleisuiker en het vanillestokje en laat minimaal 2 uur afgedekt staan.
  • 2 Schep het abrikozenmengsel in een pan en doe het citroensap erbij.
  • 3 Verwarm voorzichtig en roer tot de suiker is opgelost. Breng vervolgens het geheel aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken tot de jam begint te binden.
  • 4 Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten rusten.
  • 5 Schep de jam in de jampotjes, sluit deze goed af en zet ze 5 minuten op de kop.
  • 6 Verwarm de croissants en serveer ze met de jam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 4 gram