eenvoudig
25 min.
lunch, brunch, ontbijt
home recepten Croissants met roomkaas en rauwe ham

Croissants met roomkaas en rauwe ham

ingrediënten


25 min
1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 augurken

dit product is niet beschikbaar

1 kleine appel

dit product is niet beschikbaar

2 gedroogde tomaten

dit product is niet beschikbaar

5 plakjes salami

dit product is niet beschikbaar

5 plakjes rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram kruidenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 blik croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de deeglapjes van 1 blik croissantdeeg naast elkaar.
  • 2 Bestrijk ze met kruidenroomkaas of roomkaas naturel en laat 1 cm van de rand van het deeg vrij.
  • 3 Leg op de kaas rauwe ham of salami en gedroogde tomaatjes of plakjes appel of augurk.
  • 4 Bestrijk de deegranden met losgeklopt ei en rol het deeg over de vulling. Druk de randen goed aan.
  • 5 Steek sterren uit het overgebleven croissantdeeg en plak dit met ei op de croissants.
  • 6 Bestrijk daarna de croissants aan de bovenkant met de rest van het ei.
  • 7 Bak ze met 5 cm tussenruimte op de met bakpapier beklede bakplaat in 10-12 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 10 gram