6 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Croissant-broodpudding met toffeesaus

Croissant-broodpudding met toffeesaus

ingrediënten


15 min
6 personen
theelepel grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

5 croissants

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng de croissants met de melk, suiker, eieren en boter tot een smeuïg mengsel. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe. Kneed het geheel goed en laat 10 minuten staan.
  • 3 Schep het mengsel in de ovenschaal en bak in de oven in circa 50 minuten goudbruin.
  • 4 Maak intussen de toffeesaus. Meng 100 ml water met de suiker in een hoge pan en breng rustig aan de kook. Roer niet, maar laat het suikermengsel rustig doorkoken totdat het een mooie, volle bruine kleur heeft. Pas op dat de karamel niet te donker wordt.
  • 5 Neem de pan van de warmtebron en giet de voorverwarmde room er voorzichtig bij, dit kan spatten. Roer door met een houten lepel. Voeg de boter en het zeezout toe en roer tot een gladde karamelsaus.
  • 6 Serveer deze toffeesaus bij de broodpudding.

bereidingstip

Je kunt deze broodpudding ook maken met ander brood dan croissants.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 9 gram