8 personen
eenvoudig
30 min.
tussengerecht
home recepten Crispy aardappels met limoenroom

Crispy aardappels met limoenroom

ingrediënten


30 min
8 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

25 vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Kook de aardappels met schil in circa 20 minuten gaar. Giet af en dep droog. Snijd de bovenkanten iets in.
  • 2 Zet de aardappels naast elkaar op de bakplaat en druk ze iets platter met een stamper. Zet circa 1 uur in de koelkast zodat ze afgekoeld zijn.
  • 3 Meng intussen de ingrediënten voor de limoenroom en zet de room in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Besprenkel de aardappels met de olie en rooster ze in de oven in 25-30 minuten goudbruin. Bestrooi met zout, peterselie en munt. Serveer de aardappels met de limoenroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 6 gram