4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Crème karamel

Crème karamel

ingrediënten


25 min
4 personen
125 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 souffléschaaltjes

4 ovenvaste kommetjes

braadslede

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Smelt voor de karamel 80 gram suiker op een matige stand. Roer als de karamel goudbruin is, voorzichtig in verband met spatten, het water en citroensap erdoor.
  • 2 Breng al roerend aan de kook tot de karamel vloeibaar is. Schenk deze in de bakjes zodat de bodems goed bedekt zijn. Laat afkoelen.
  • 3 Roer het ei en de eidooiers los met de rest van de suiker en meng dit door de slagroom en de melk. Zet de vormpjes in de braadslede. Giet het eimengsel op de karamel in de bakjes.
  • 4 Vul de braadslede met warm water tot de bakjes voor 2/3 onderstaan. Bak 40-50 minuten in de oven tot de crème niet meer beweegt als je voorzichtig tegen de bakjes tikt.
  • 5 Laat de crème karamel afkoelen en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast (dit kan allemaal een dag van tevoren).
  • 6 Maak de crème voor het serveren los door met een puntig mesje langs de rand van de bakjes te gaan. Stort de crèmes op bordjes zodat de karamel eroverheen vloeit.

bereidingstip

Voeg het merg van 1 opengesneden vanillestokje bij de slagroom en de melk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr