gemiddeld
20 min.
lunch, tussendoortje, brunch, ontbijt
home recepten Cranberrycroissants met witte chocolade

Cranberrycroissants met witte chocolade

ingrediënten


20 min
zilverpilletjes
kookroom

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 blikje croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 kleine appel

dit product is niet beschikbaar

potje cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Meng de suiker met de kaneel, citroensap, cranberrycompote en appel.
  • 3 Neem het croissantdeeg uit het blik en snijd de deegstukken los.
  • 4 Schep circa 1 eetlepel van het cranberrymengsel bovenaan in het midden van het brede gedeelte op het deeg. Sla het deeg er een beetje overheen. Druk de zijkanten iets dicht en rol het deeg verder op. Draai de punten iets naar binnen.
  • 5 Leg de croissants op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met ei. Bak in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg als de chocolade te dik blijft eventueel een scheutje kookroom of boter toe en meng goed.
  • 7 Laat de croissants iets afkoelen. Bedruppel met strepen chocolade en plak de bakparels hierop.

bereidingstip

Vervang de witte chocolade in dit recept door pure chocolade en verdeel gehakte nootjes erover.. Maak zelf cranberrycompote: kook verse cranberry’s met suiker en een scheutje appelsap tot een zachte compote.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 6 gram