2 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, klein gerecht, brunch, hoofdgerecht
home recepten Couscoussalade met feta en abrikozen

Couscoussalade met feta en abrikozen

ingrediënten


20 min
2 personen
100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

125 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

munt
2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

100 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

25 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Houd apart. Giet de couscous in een ruime kom. Voeg de helft van de olijfolie, de kerrie, abrikozen en een snuf zout toe. Bereid de couscous dan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Meng de yoghurt met de munt, knoflook en overige olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Schep de couscous los met een vork. Meng de paprika en tomaatjes erdoor. Verbrokkel de feta erboven en bestrooi met de amandelen. Serveer met een schep van de yoghurt en bestrooi met munt.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 920 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 98 gram
eiwit 26 gram