4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Couscoussalade met feta

Couscoussalade met feta

ingrediënten


20 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

100 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid in een grote schaal afkoelen.
  • 2 Blancheer de doperwten circa 1 minuut in water met zout.
  • 3 Leg de courgette in een vergiet en giet hierop de doperwten af. Laat uitlekken en afkoelen.
  • 4 Schep de groenten samen met alle overige ingrediënten, behalve de olijfolie en de citroen, door de couscous.
  • 5 Meng de olijfolie erdoor, knijp er wat citroensap boven uit en breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Lekker met gegrilde kip of gehaktballetjes.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. <h4>Hoe lang kun je een couscoussalade met feta bewaren?</h4>In de koelkast blijft een couscoussalade met feta 1 tot 2 dagen goed in een afgesloten bakje. De feta kan na een dag iets zachter worden, maar de salade blijft prima eetbaar. Wil je de houdbaarheid verbeteren? Bewaar de feta dan apart en voeg deze pas toe vlak voor het serveren.<br><br><h4>Hoe kan ik feta vervangen in een gerecht?</h4>Feta kun je eenvoudig vervangen door andere zoute, kruimelige kazen zoals witte kaas of geitenkaas. Voor een romigere variant kun je kiezen voor mozzarella of ricotta. Wil je het gerecht vegan maken? Gebruik dan plantaardige feta of blokjes gemarineerde tofu voor een vergelijkbare textuur en smaak.<br><br><h4>Kan ik ook andere ingrediënten toevoegen aan de salade?</h4>Ja, je kunt couscoussalade heel makkelijk uitbreiden met extra ingrediënten. Denk aan komkommer, paprika, tomaat, rode ui, olijven, kikkererwten, munt of peterselie. Ook geroosterde groenten zoals courgette of aubergine passen er goed bij. Zo maak je de salade precies naar jouw smaak.<br><br><h4></h4>


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 20 gram