4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Couscoussalade

Couscoussalade

ingrediënten


20 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

250 gram couscous

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de ovengrill. Doe de couscous in een kom en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking met de groentebouillon. Dek af en laat circa 10 minuten staan.
  • 2 Schud de tomaatjes om met 1 eetlepel van de olie, zout en versgemalen peper en laat ze onder de ovengrill in circa 5 minuten poffen. Neem ze uit de oven en laat ze wat afkoelen.
  • 3 Haal de couscouskorrels los met een vork en werk verder los met de vingers. Schep de overige ingrediënten erdoor en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Zet de salade niet meer in de koelkast, maar serveer op kamertemperatuur. Lekker bij de zalm met dilledressing.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 15 gram