- 1 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak deze circa 5 minuten op hoge stand. Schep de knoflookgarnalen uit de pan.
- 2 Voeg de tomaatjes toe aan het bakvet en bak 2 minuten. Voeg de pesto en slagroom toe en roer tot een romige saus.
- 3 Roer de courgetti door de saus en warm nog 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de knoflookgarnalen.
bereidingstip
Je kunt voor dit recept ook zelf courgettespaghetti, oftewel courgetti, maken. Gebruik hiervoor een speciale spiraalsnijder, dunschiller of grove rasp. Snijd, schaaf of rasp hiermee circa 4 courgettes totdat er lange ‘spaghettislierten’ ontstaan. Met zo’n spiraalsnijder snijd je overigens net zo makkelijk sliertjes van andere langwerpige en stevige groentes, zoals wortel.