2 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Courgettetaartje met geitenkaas

Courgettetaartje met geitenkaas

ingrediënten


25 min
2 personen
boter

dit product is niet beschikbaar

2 plakken zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

3 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 vleestomaat

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Bestrooi de courgetteblokjes met zout en zet ze apart. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Vet de taartvormpjes licht in. Dep de courgetteblokjes droog.
  • 3 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgette, knoflook en 1/2 eetlepel kruiden 2 minuten. Schep de tomatenblokjes en pijnboompitten erdoor. Maal er peper over.
  • 4 Bekleed de taartvormpjes met bladerdeeg. Prik het deeg hier en daar in met een vork.
  • 5 Schep het courgettemengsel erin en leg de geitenkaas en de rest van de kruiden erop. Bak de taartjes ca. 15 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Garneer met fijne veldsla en cherry-/kerstomaat.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Doe eens een keertje extra chique met een glaasje crémant d'Alsace, fris en fruitig. Geen zin in belletjes? Neem dan een Sancerre, Touraine Sauvignon of een mooie Verdicchio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 7 gram