4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Courgettestamppot met Italiaanse blinde vinken

Courgettestamppot met Italiaanse blinde vinken

ingrediënten


25 min
4 personen
1 scheutje balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

6 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

4 blinde vinken

dit product is niet beschikbaar

eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse oregano

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

900 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels volgens de aanwijzingen op de verpakking verder gaar.
  • 2 Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de courgetteblokjes en sjalotjes. Bestrooi met de oregano.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie. Bestrooi de blinde vinken met zout, peper en de Italiaanse kruiden en bak ze in de olie in 10-12 minuten rondom bruin en gaar.
  • 4 Giet de aardappels af en stamp ze door het courgettemengsel met de tomatenreepjes. Voeg zo nodig nog wat extra olijfolie, zout en peper toe.
  • 5 Voeg de balsamicoazijn en eventueel een scheutje water toe aan het bakvet van het vlees.
  • 6 Serveer de stamppot met de blinde vinken en de jus.

bereidingstip

Vervang de courgette door aubergine.. Voeg blokjes mozzarella toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 25 gram