4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Courgettespiesjes met zalm en pastasalade

Courgettespiesjes met zalm en pastasalade

ingrediënten


20 min
4 personen
250 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

125 gram gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 courgettes

dit product is niet beschikbaar

300 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

12 satéprikkers

  • 1 Kook de pasta beetgaar. Giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 2 Schaaf de courgettes in lange plakken van ½ cm dik. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met Italiaanse kruiden, zout en peper. Rooster de courgetteplakken 2-4 minuten per kant in een hete grillpan.
  • 3 Schep de pasta om met de ui, tomaten, citroensap, rucola, olijven, de helft van de Parmezaanse kaas en een scheut olijfolie.
  • 4 Rol de gegrilde courgetteplakken op en doe dat ook met de zalm. Rijg de rolletjes afwisselend aan de prikkers en serveer ze op de pastasalade. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Maak in plaats van pastasalade een bonensalade. Vervang de pasta door 250 gram cannellinibonen gemengd met 200 gram (groene) kidneybonen.. Vervang de gerookte zalm door zalmfilet. Rooster deze 2 minuten per kant op de barbecue of in de grillpan, snijd in blokjes en rijg aan de prikkers.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 42 gram