4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Courgettesalade met kaas en krieltjes

Courgettesalade met kaas en krieltjes

ingrediënten


30 min
4 personen
grof bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

handje verse basilicum
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 courgettes

dit product is niet beschikbaar

600 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar

400 gram belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rasp 75 gram van de kaas en snijd de rest in reepjes of blokjes.
  • 2 Kook de krieltjes met zout in 15-20 minuten beetgaar en giet ze af. Halveer ze eventueel. Bestrijk de courgetteplakken met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan 1 minuut per kant.
  • 3 Schep de reepjes kaas, krieltjes, courgette, rucola, 50 ml olijfolie, het citroensap, zout en peper luchtig door elkaar. Bestrooi met de geraspte kaas en basilicum.
  • 4 Meng de rest van de olijfolie met de knoflook en serveer deze knoflookolie met brood bij de salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 910 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 36 gram