4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Courgettesalade met gepofte paprika en mozzarella

Courgettesalade met gepofte paprika en mozzarella

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

3 bollen buffelmozzarella

dit product is niet beschikbaar

3 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Schaaf de courgette in linten.
  • 2 Bestrijk de courgettelinten met 1 eetlepel olie en rooster ze aan beide kanten in een grillpan op een hoge stand, tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  • 3 Bestrijk de stukken paprika met 1 eetlepel olie, leg op een bakplaat en zet circa 20 minuten in de oven (of pof hele paprika’s boven het (gas)fornuis, tot het velletje zwart is).
  • 4 Laat de paprika’s kort afkoelen en verwijder vervolgens het vel. Snijd de paprika in reepjes.
  • 5 Scheur de mozzarella in stukken. Houd 1 eetlepel apart van de munt en basilicum.
  • 6 Meng de kappertjes met de ansjovis, azijn, rest van de olie, de munt en de basilicum. Meng deze dressing met de courgette en paprika.
  • 7 Verdeel de helft van de mozzarella over een schaal. Leg de courgette en paprika erop.
  • 8 Verdeel de andere helft van de mozzarella over de salade en bestrooi met de rest van de kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 26 gram