gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Courgettepesto

Courgettepesto

ingrediënten


15 min
1 scheutje olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

100 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel munt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

3 courgettes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Halveer de courgettes met schil in de lengte. Verwijder met een spitse lepel eventueel de zaadlijsten. Verdeel de halve courgettes in grove stukken.
  • 2 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Pureer de courgette met de amandelen, de knoflook, basilicum, munt, de Parmezaanse kaas of pecorino, citroensap en peper tot een pesto. Voeg als de pesto te dik is een scheutje olijfolie toe.
  • 3 Bewaar deze pesto afgedekt in schone potjes 3-4 dagen in de koelkast.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram