gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht, bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Courgettepannenkoekjes met mieriksworteldip

Courgettepannenkoekjes met mieriksworteldip

ingrediënten


40 min
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

150 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

350 gram courgettes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rasp de courgette grof. Bestrooi de geraspte courgette met wat zout en laat circa 5 minuten staan. Knijp daarna het vocht uit de courgette.
  • 2 Meng de bloem, eieren en courgette tot een beslag. Voeg de knoflook, sjalot en oregano toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit een scheutje olie in een koekenpan, schep hierin wat beslag en bak een pannenkoekje op middelhoge stand in circa 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met wat kaas en bak het pannenkoekje nog 1 minuut met het deksel op de pan totdat de kaas is gesmolten. Herhaal dit totdat al het beslag op is.
  • 4 Meng de yoghurt met de mierikswortel en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Serveer de courgettepannenkoekjes met de mieriksworteldip en wat rucola.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Berglicht Sauvignon Blanc, Nava Rueda of Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 8 gram