4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Courgettefrietjes met oregano-mayonaise

Courgettefrietjes met oregano-mayonaise

ingrediënten


25 min
4 personen
75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Was de courgette en snijd in dunne frietjes. Bestrooi met flink zout en laat circa 15 minuten staan in een vergiet of zeef om uit te lekken.
  • 2 Klop intussen de eidooier los met het citroensap en de mosterd. Klop druppelsgewijs de olie erdoor tot een stevige mayonaise ontstaat. Roer de knoflook en oregano erdoor en houd apart.
  • 3 Dep de courgettefrietjes droog met keukenpapier. Verhit de frituurolie tot 170ºC. Bestrooi de courgette met de bloem en schud overtollige bloem eraf. Frituur de frietjes in 3-4 porties in circa 3 minuten goudbruin en krokant. Serveer met de mayonaise.

wijnadvies

Serveer bij deze courgettefrietjes een glas Sensi Chianti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 5 gram